
ełne różnorodności i składników odżywczych. Co więcej, wiele z nich nie wymaga umiejętności kulinarnych. Szybko można przygotować coś naprawdę smacznego i oczywiście zdrowego. Przepisy wegańskie i wegetariańskie łączą w sobie bogactwo smaków i składników, których organizm potrzebuje.
Szpinak i suszone pomidory
Szpinak i suszone pomidory to połączenie, które uwielbia kuchnia wegańska. Jest ono nie tylko szalenie zdrowe, ale też i smaczne. Samo przygotowanie potraw nie trwa przy tym długo. Przepisy wegańskie często wykorzystują suszone pomidory jako składnik sosów. Wystarczy połączyć je z odrobiną cebulki, czosnku i kilkoma garściami świeżego szpinaku. Zblanszowane idealnie sprawdzają się jako dodatek do makaronu, oczywiście w stu procentach roślinnego. Przepisy wegetariańskie łączą je natomiast z tradycyjnym makaronem.
Przekonasz się o tym jednak tylko
Czym jest kuchnia wegańska? Otóż jest to spożywanie produktów tylko i wyłącznie pochodzenia roślinnego. Przepisy wegańskie to przepisy gdzie używa się jako składników warzyw i owoców. Wydawać by się mogło, że nie za bardzo da się z tego przygotować coś naprawdę dobrego. Jednak zarówno przepisy wegetariańskie, które dopuszczają produkty pochodzenia zwierzęcego, takie jak mleko, czy jaja, jak i wegańskie są na tyle urozmaicone, że jesteśmy w stanie jeść tylko w ten sposób. Przekonasz się o tym jednak tylko wtedy, jeśli wdrożysz się na serio w tę dietę.